Új generációs programozható tápegységek 5kW kimeneti teljesítménnyel mindössze 1U magas házban

2018.03.01.

Örömmel jelentjük be, hogy már elérhető a TDK-Lambda új generációs Genesys+ egyedülállóan magas teljesítménysűrűségű programozható tápegység termékcsaládja.

A mindössze 1U magas és 19” (483mm) széles házba szerelt 5kW kimeneti teljesítményű Genesys+ típusok jelenleg a piac legnagyobb teljesítménysűrűségű tápegységei, sőt kevesebb mint 7kg-os tömegükkel kategóriájukban a legkönnyebbek. Az akár 93%-os hatásfokú Genesys+ tápegységek egyaránt üzemeltethetők állandó áramú, állandó feszültségű és állandó teljesítményű üzemmódban, valamit lehetséges a belső ellenállás programozása is. Valamennyi Genesys+ tápegység háromfázisú bemenettel és aktív PFC-vel van ellátva.

Az előző generációhoz képest az új Genesys+ típusok nem csak kétszeres teljesítménysűrűséggel rendelkeznek, hanem számos további újítással is. Ilyenek a magas kontrasztú, széles látószögű, állítható fényerejű LCD kijelző, a gyorsabb belső kommunikációt lehetővé tevő DSP alapú vezérlés, ami jelentősen gyorsabbá teszi a kimeneti paraméterek változtatását és itt már lehetőség nyílik az áram- és feszültségmeredekség programozására is. A beépített 2db felhasználó által programozható open drain kimenet, lehetővé teszi külső eszközök vezérlését. Az előző generációban megismert beépített tetszőleges függvénygenerátor az új generációban már négy tárhellyel rendelkezik, tárhelyenként akár 100 lépcsős jelalak generálásának lehetőségével, miáltal lehetőség nyílik összetett szimulációk elvégzésére is, mint például egy jármű indítóakkumulátorának a szimulációja az indítás pillanatában.

A fejlett párhuzamos master/slave vezérlésnek köszönhetően a TDK-Lambda Genesys+ tápegységei több tápegység párhuzamosításával kialakított nagyteljesítményű rendszerek esetén megtartják kiváló dinamikus és statikus tulajdonságaikat. Legfeljebb 4db Genesys+ tápegység köthető párhuzamosan mindössze egyetlen adatkábel bekötésével az egyes tápegységek között. A master és slave tápegységek automatikusan felismerik egymást és elvégzik a szükséges konfigurációt, majd a teljes rendszer vezérlése lehetővé válik a master tápegységen keresztül.

A TDK-Lambda új Genesys+ termékcsaládjának kommunikációs protokollja kompatibilis a korábbi Genesys és Z+ termékcsaládokéval. Minden üzemi paraméter programozható az előlapi kezelőszervek segítségével, valamit a LAN, USB 2.0, RS232, RS485, galvanikusan leválasztott analóg és GPIB (IEEE488) interfészen keresztül. A Genesys+ tápegységek már tartalmazzák az Anybus CompatCom interfész platformot is, mely lehetővé teszi olyan kommunikációs interfészek beépítését, mint a Devicenet, Ethercat, Modbus és Profibus.

Lehetőség nyílik a Genesys+ tápegységek biztonsági vagy automatikus újraindítására utolsó beállítások memóriával, így a tápegység nem veszíti el a legutoljára beprogramozott paramétereket, még hálózatkimaradás esetén sem.

Valamennyi Genesys+ tápegység rendelhető kezelőszervek nélküli előlappal azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyeknél a helyi beavatkozás nem megengedett és csak a távoli vezérlésre van szükség.

A Genesys+ tápegységek többek között megfelelnek az IEC/EN/UL 60950-1 és IEC/EN 61326-1 szabványoknak, valamint a CE, LV és RoHS direktíváknak.

A TDK-Lambda Genesys+ tápegységek megtekinthetők itt.